Nieuwsbrief

Sint en Kerst

De decembermaand is weer traditioneel van start gegaan met de verjaardag van Sinterklaas. We hebben er met elkaar weer een mooi feest van gemaakt.

In deze nieuwsbrief nog even een korte terugblik. 
Na de gezellige sinterklaas drukte gaan we ons weer opmaken voor de kerst. De bomen worden opgetuigd, de kerstliedjes aangeleerd, het kerstverhaal wordt verteld.....en zo werken we toe naar onze kerstavond. Een hoogtepunt dit jaar is de musical die zal worden opgevoerd door leerlingen van de Wingerd. Hier verheugen wij ons al zeer op. Verder in deze nieuwsbrief meer over de organisatie rondom de kerst.

Daarna de kerstvakantie, lekker uitrusten en ontspannen!

Het team van de Wingerd wenst u alvast hele fijne feestdagen toe.


Belangrijke data

Activiteit Datum
Kerstatelier Kroonkruid woensdag 13 december
Kerstviering woensdag 20 december
Kerstmusical donderdag 21 december
Kerstvakantie vrijdag 22 december t/m vrijdag 5 januari
Hoofdluischeck maandag 8 januari t/m vrijdag 12 januari
Studiedag / lesvrij maandag 15 januari

Op het Kroonkruid

Daar wordt op de deur geklopt, hard geklopt zacht geklopt....

Op woensdag 29 november werden de kinderen verrast door 2 strooipieten! Langs elke klas gingen de pieten en wat werden de kinderen verrast. Bij de schakelklas mochten de pieten zelfs meedoen met allemaal spelletjes. Ook zagen ze hoe goed de kleuters konden klimmen op de daken tijdens de pietengym en werd er zelfs even gespiekt bij de kinderen die een rol hebben bij de kerstmusical. 

Op woensdag 29 november hebben de kinderen van de kerstmusical een toneelles gehad van Serge Hogenbirk. Hierin kregen ze les in het uiten van emoties, het leren improviseren en het samenspel in een scene. Met de tips die ze hebben gekregen gaan we de komende weken hard oefenen om een prachtige musical neer te zetten voor de kinderen van de Wingerd!

 

Op de Van Beethovenlaan

De leerlingen van groep 6/7 en 7 van de van Beethovenlaan zijn naar het Nederlands Fotomuseum  geweest. Ze hebben daar een workshop gedaan over de verschillende manieren van wonen wat nog hoorde bij het thema van de kinderboekenweek. Een mooi uitje waar veel te zien en te doen was.

De groepen 3 en 4 zijn aan de slag gegaan met de buitenles Water onder je voeten. Tijdens deze les wordt er buiten van alles ontdekt over riool-,sloot-,regen-, en leidingwater. Zo weten deze leerlingen nu hoe een rioolbuis loopt en waar putten voor bedoeld zijn. 

De kleuterbouw op de van Beethovenlaan zijn echte ondernemers geworden. Ze runnen met elkaar een mooie schoenenzaak. En wat heb je een hoop verschillende soorten en kleuren schoenen. Daar kun je dus ook heel goed memory mee doen. 

De groepen 5 hebben een bezoek gebracht aan het Wereldmuseum. Ze mochten daar op bezoek bij de Wereldstraat waar van alles te doen en te zien was.


Rommelpiet en schoenzetten

Ook dit jaar ontkwamen we er niet aan. Wat hebben we ons best gedaan... we probeerden zo graag dat Rommelpiet onze school dit jaar netjes zou laten.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje..... klonk het op donderdag 30 december bij ons op school. Alle kinderen van allebei de locaties mochten hun schoen zetten en wat hebben de juffen en meesters hun best gedaan om Rommelpiet buiten de deur te houden..... Helaas dit jaar was Rommelpiet ons weer te slim af.

In elke klas was het een mega rommel, maar met de hulp van alle kinderen was het ook weer zo snel opgeruimd. En wat een feest in elke schoen zat een verrassing!

 


Hemel en aarde 

Thema adventskalender ‘Vrede’

Het thema van de adventskalender is 'vrede'. Vrede is bij uitstek iets waar je van kunt dromen en het brengt je al snel bij het kerstgevoel. Kinderen kunnen met de adventskalender kijken, luisteren en werken met beelden, liedjes, gedichten en schilderijen.

 


Kerstdiner en kerstmusical

Op woensdag 20 december zal het kerstdiner plaatsvinden voor alle kinderen. Van 17.00 - 17.15 uur is de inloop en mogen de gerechten de klas ingebracht worden. Het kerstdiner zal zijn vanaf 17.30 uur - 18.30 uur. Voor de ouders wordt er vanuit de OR ook voor lekkers gezorgd in de vorm van een kerstborrel op het plein op beide locaties. Blijft u nog gezellig een drankje drinken op het plein?

 

Op donderdag 21 december zal er op beide locaties de kerstmusical 'Herders, sta op!' opgevoerd worden voor de kinderen van de Wingerd, door de kinderen van de bovenbouw. De musical gaat over het kerstverhaal in een modern jasje.

 


Schooltijden

De laatste tijd merken we dat kinderen vaker op de valreep in de klas aankomen. De Wingerd gaat om 08.15 uur open en de inloop is tot 08.30 uur. We vragen u om de kinderen ook echt om 08.30 uur in de klas te hebben, zodat de leerkracht met de hele klas kan gaan starten met de les.


  • Zowel op de van Beethovenlaan als op het Kroonkruid elke dag van de week voorschoolse opvang is? Je uw kind kunt aanmelden hiervoor bij.....

Nieuwe leerlingen op De Wingerd!

Teddy 1/2a
Maddox 1/2a

Micah 1/2b

 

Welkom en veel plezier bij ons op school!


Meer De Wingerd? Volg ons op Instagram!