Nieuwsbrief

Bijna herfstvakantie

De maand oktober is van start gegaan en we gaan al richting de herfstvakantie. Dan hebben we inmiddels alweer 8 weken van dit schooljaar erop zitten. Een hoogtepunt van de afgelopen periode was uiteraard de schoolreis naar Blijdorp en Drievliet. Twee zeer geslaagde uitjes. Dank voor alle ouders die ons die dag ondersteund hebben.
Vorige week is er in de groepen aandacht besteed aan de week tegen pesten. Vanuit onze Kanjertrai-ning zijn hier lessen over gegeven in de klas.
En gisteren hebben we de Kinderboekenweek met elkaar geopend.
Deze maand zullen ook de SEO gesprekken en de openbare kanjerlessen plaatsvinden. Hier hebben we u in de vorige nieuwsbrief al het één en ander over verteld.
Voor nu wensen we iedereen alvast een fijne herfstvakantie toe. Lekker uitrusten voor alle leerlingen en daarna weer fris van start.


Belangrijke data

Activiteit Datum
Kinderboekenweek Woensdag 4 t/m vrijdag 13 oktober
Schoolfotograaf Vrijdag 6 oktober
Openbare kanjerlessen Maandag 9 t/m vrijdag 27 oktober
SEO-gesprekken Maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober
Herfstvakantie Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober
Lesvrij Maandag 23 oktober

Op het Kroonkruid

Dit is er gebeurd op het Kroonkruid

Op de Van Beethovenlaan

Dit is er gebeurd op de Van Beethovenlaan


Vrijwillige Ouderbijdrage schooljaar 2023-2024

Graag willen wij uw aandacht vragen voor de jaarlijkse vrijwillige ouderbijdrage van € 50,-- (per kind) voor het schooljaar 2023-2024. De bijdrage is, zoals besloten in de algemene ledenvergadering, ook dit jaar gelijk gebleven.

De bijdrage gebruiken wij om allerlei leuke activiteiten voor de kinderen te organiseren zoals Sinterklaas, Kerstmis, Carnaval, Pasen, Sportdag, het eindfeest enz. Denk hierbij aan versieringen, versnaperingen, cadeautjes, materialen en de kleding van de Sint en de Pieten. Tevens zit in deze bijdrage de organisatie van het schoolreisje. Binnenkort ontvangt u via de mail een bericht van Wiscollect om de vrijwillige ouderbijdrage te betalen. De ouderbijdrage kan dan via de link of via iDeal worden betaald.


Wij danken u voor de bijdrage.
Met vriendelijke groet,
De Ouderraad


De Kinderboekenweek

Van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober staat de Kinderboekenweek centraal.
Gisteren hebben de groepen 1 t/m 4 de week geopend door met elkaar het lied “Mijn huisje” te zingen. De groepen 5 t/m 8 hebben dit ook gedaan, maar dan met het lied “Bij mij thuis” van Kinderen voor Kinderen.
De leerlingen hebben gisteren ook de uitleg gekregen voor de schrijf-en tekenwedstrijd die traditioneel plaatsvindt in deze week. De uitreiking van de gouden griffel en de gouden penseel zal vrijdag 13 oktober plaatsvinden tijdens de sluiting van de Kinderboekenweek.
Een vast onderdeel bij ons op school in deze week is de boekentrommel. De leerlingen uit de hogere groepen lezen voor aan de leerlingen van de lagere groepen uit een zelfgekozen boek. Meester Arald geeft door middel van luid tromgeroffel in de school aan wanneer de boekentrommel start en eindigt. Meester Arald zal drie keer in deze week langskomen met de trommel! De Kinderboekenweek is van oudsher ook bij uitstek dé gelegenheid om uw kind weer eens lekker helemaal zélf een boek uit te laten kiezen. Wie €13,50 besteedt aan kinderboeken, krijgt het Kinderboekenweekgeschenk cadeau.


Techniekbelevingsdagen

Dinsdag 3 en woensdag 4 oktober hebben de groepen 7 en 8 meegedaan aan de techniekbelevingsdagen. De Techniek Belevingsdagen hebben tot doel leerlingen van de basisschool (groep 7 en 8) te laten beleven wat techniek betekent! Dat techniek veel breder is dan de meeste mensen denken. Dat techniek zich ontwikkelt en innoveert. En dat techniek interessant is om in te werken.
De techniekbelevingsdagen is een samenwerking van verschillende voortgezet onderwijsscholen, bedrijven en gemeenten van onze regio.
De leerlingen zijn met bussen opgehaald en gebracht naar sporthal Schenkel in Capelle aan den IJssel waar de activiteiten plaatsvonden.


Meester Daan op wereldreis!

Helaas zullen we meester Daan voor een aantal maanden moeten gaan missen. Meester Daan gaat vanaf 29 oktober op wereldreis en zal na de meivakantie (gelukkig) weer terug zijn. We wensen Daan een hele fijne en veilige reis toe en kijken uit naar zijn verhalen bij terugkomst.
We werken hard aan het opvangen van de gymlessen. Hierbij bekijken we verschillende mogelijkheden.


Wist u dat?

• Ons bestuur, de RVKO, 150 jaar bestaat?
• We dit met 2400 collega’s gevierd hebben?
• De leerlingen getrakteerd zijn op een cadeautje watal langer mee gaat dan 150 jaar? (maar nog steeds leuk is!)
• De leerlingen van groep 7 en 8 enthousiast aan de slag zijn gegaan met de actie van de kinderpostzegels?
• In groep 4 veel slakken te vinden zijn?
• De kleuters deze week een uitje naar het Chabot museum hebben?
• Dit museum zich bevindt in een hele mooie villa in Rotterdam?
• De kleuters zelf ook kunstwerken gemaakt hebben daar?
• Het vandaag (op 5 oktober) de dag van de leerkracht is?


Nieuwe leerlingen op De Wingerd!

 


Welkom en veel plezier bij ons op school!


Meer De Wingerd? Volg ons op Instagram!