Nieuwsbrief april / mei

Paasviering

In deze nieuwsbrief hebben we de maanden april en mei opgenomen, dit doordat de meivakantie precies in het midden zit. 

Vorige week hebben we met de hele school op Witte Donderdag de paasviering gevierd. De groepen 1 t/m 4 hebben de paasviering op school gevierd en de groepen 5 t/m 8 zijn naar de St. Josephkerk gegaan.

Tijdens de viering is er aandacht besteed aan de betekenis van Witte Donderdag met het laatste avondmaal, de kruisiging van Jezus op Goede Vrijdag en een dag van stilte op Stille Zaterdag. Vol verwondering hebben we het over de opstanding van Jezus gehad. Het einde van de vastentijd en de start van een nieuw begin. 

De rest van de dag stond in het teken van leuke activiteiten zoals een vossenjacht, groep doorbroken knutselen, paasbrunch en zelfs de paashaas is even langs geweest. 


Belangrijke data

Activiteit Datum
Groepen 6 naar Archeon Dinsdag 9 april
Koningsspelen vrijdag 26 april
Koningsdag zaterdag 27 april
Meivakantie zaterdag 27 april t/m zondag 12 mei
Dag van de Arbeid woensdag 1 mei
Dodenherdenking zaterdag 4 mei
Bevrijdingsdag zondag 5 mei
Hemelvaartsdag donderdag 9 mei
Pinksterweekend zondag 19 mei en maandag 20 mei
MR vergadering dinsdag 28 mei

Koningsspelen

Op vrijdag 26 april vinden de Koningsspelen weer plaats. De kinderen komen in sportieve kleding naar school. Ook dit jaar verzorgt de Jumbo weer een ontbijt/lunch voor alle kinderen van de school. Via Parro zal de leerkracht u hier verder over informeren. 

De schooldag start om 08.30 uur en zal tot 14.30 uur duren. De groepen 1 t/m 3 van beide locaties vieren de Koningsspelen op school.

De groepen 4 t/m 8 van de Van Beethovenlaan vertrekken gezamenlijk om 08.30  uur vanuit school naar de hockeyvelden voor de Koningsspelen. Zij lunchen met elkaar weer op school. De kinderen van groep 1 t/m 8, van de Van Beethovenlaan, mogen om 14.30 uur op school opgehaald worden. 

De groepen 4 t/m 8 van het Kroonkruid vertrekken na de lunch gezamenlijk naar de hockeyvelden voor de Koningsspelen. De kinderen van de groepen 4 t/m 8  van de Kroonkruid mogen om 14.30 uur opgehaald worden bij de hockeyvelden. Indien u later bent met ophalen, omdat u broertjes/zusjes op moet halen op school wilt u dit dan doorgeven aan de leerkracht? Zou u de leerkracht ook willen informeren als uw kind op deze dag gebruik maakt van de BSO? 


Groepen 6 op excursie naar Archeon

Traditiegetrouw gaat groep 6 elk jaar op excursie naar het Archeon.

In Museumpark Archeon beleef je de levende geschiedenis van Nederland. Vanaf de prehistorie rond 8800 voor Chr., de Romeinse tijd, de Vikingen en de middeleeuwen tot 1350 na Chr. Voor de leerlingen van groep 6 een leuk, maar zeker ook leerzaam uitje. Zij hebben op school inmiddels al het nodige geleerd hierover en kunnen dit nu ook beleven.

De bus naar het Archeon zal om 09:00 uur vertrekken vanaf de parkeerplaats bij het Polderbad, Iersestraat 15. Rond 16:00 uur zal de bus hier ook weer de kinderen terugbrengen. De kinderen nemen net als een normale schooldag hun fruit en lunch mee. Het is geen schoolreis dus snoep is niet toegestaan.


  • We hele leuke vossen hadden bij de vossenjacht op locatie Kroonkruid?
  • De groepen 5 t/m 8 de paasviering in de St. Josephkerk hebben gehad?
  • De groepen 7 op dinsdag 16 april (VBL)en woensdag 17 april (KK) fietsend door Nieuwerkerk te zien zullen zijn? Ze dan druk zijn met hun praktisch verkeersexamen?
  • Het belangrijk is dat als u met de auto uw kind naar school brengt u de auto in een parkeervak zet?  Anders de verkeerssituatie voor de leerlingen die met de fiets naar school komen erg gevaarlijk wordt?
  • De kiss and ride strook bij de Van Beethovenlaan echt alleen voor het afzetten is en niet voor het parkeren van uw auto?

Nieuwe leerlingen op De Wingerd!

1/2A Davy

Welkom en veel plezier bij ons op school!


Meer De Wingerd? Volg ons op Instagram!