Locations:
  select
  Agendalijst
   Zoeken

   


  Donderdag 13 september hebben de groepen 6 een ontzettend leuke en zonnige dag gehad in het Archeon. In het Archeon kun je kriskras reizen door de tijd. Toen wij het park binnen stapten, stapten we in de tijd van de prehistorie. Hier konden we zien hoe de jagers, verzamelaars en de eerste boeren leefden. We hebben onder andere een mesohut, hunebed en veel gebruiksvoorwerpen uit die tijd bekeken. En een broodje gebakken in een kampvuur. Vanuit de prehistorie kwamen we in de Middeleeuwen terecht. In het dorpje ‘s Gravendam hebben we ambachtshuizen bekeken. Zo hebben we het huisje van de schoenmaker en de houtbewerker bekeken en uitleg gekregen over hun ambacht. Daarna hebben we een armbandje gemaakt van vilt, een zwaardgevecht gehouden en konden we boogschieten. Toen was het tijd voor de lunch en uiteraard even lekker spelen in de speeltuin. 
   
  Om 13.00 gingen we weer in groepjes en gingen we naar de tijd van de Romeinen. In een Romeins badhuis kregen de kinderen een armmassage.  Daarna hebben een aantal kinderen een Fibula (sluitspeld) gemaakt en zijn we naar een Tempelceremonie gaan kijken. Dat was erg leuk. We brachten een offer van spullen uit onze eigen tassen. Ik denk dat de goden die dag erg blij waren met de krentenbollen (krentenbollos), mentos (mentossos) en vele ter plaatse gevonden eikels (eikolos).
  Tot slot stond er een gladiatorengevecht op het programma. Wij kozen voor de ‘rode kant’. Het rode en blauwe publiek werd tegen elkaar uitgespeeld door middel van trommels en uitdagende spreekstalmeesters. De kinderen schreeuwden hard om ‘onze’ gladiator aan te moedigen en uiteraard won hij, tot grote vreugde van de kinderen. 
   
  Toen zat de dag erop. De terugweg verliep voorspoedig waardoor we eerder terug waren dan gepland. De kinderen hebben een terugkomkaart gekregen dus wellicht een leuk idee om nog eens terug te gaan!
   
  Ave! 
   
  Gepubliceerd op 19-09-2018 door Redactie

  Categorieën: categoryGroep 6 D

  Bekeken: 612 keer

  Geen reacties


  Reageer

  copyright © 2013 | de Wingerd | Kroonkruid 107A 2914TK, van Beethovenlaan 35 2912VK | Nieuwerkerk a/d IJssel

   email: dewingerd@rvko.nl | powered by emjee ICT diensten | Inloggen |