Gezonde school

  De Wingerd wil graag een GEZONDE SCHOOL worden. Met dit vignet laten we als school zien, dat gezondheid een belangrijk thema is in ons onderwijs. Je kunt namelijk niet vroeg genoeg beginnen met gezond te leven. Gezonde voeding is een onderwerp waar wij op school aandacht voor vragen. 

  Wij volgen jaarlijks de lessen van “Ik eet het beter”. Daarover wordt u in de nieuwsbrieven geïnformeerd. 

  Op school worden er ook lessen uit de smaakkist gegeven. Er is aandacht voor de inhoud van de broodtrommel tijdens het overblijven. 

  Naast gezonde voeding is er ook aandacht voor bewegen. Wij stimuleren het lopen of  op de fiets naar school komen. Wij bewaken de gymtijden. Wij bieden uitdagende bewegingsmaterialen aan tijdens het speelkwartier.                                                                

  Kinderen mogen altijd water drinken, als ze dorst hebben. 

  In nieuwsbrieven is er geregeld aandacht voor ons voedingsbeleid. 

  In groep 8 krijgen de leerlingen ook voorlichting over alcohol en roken.      

  Gezond gedrag? Gezonde dag!

  Wij vinden het erg fijn, wanneer de kinderen een gezond tussendoortje mee nemen om op school voor of na de pauze te eten. Chocolade, snoep of koek kunnen niet worden meegenomen. Op woensdag is het groente- en of fruitdag. Iedereen neemt deze dag groente of fruit mee als tussendoortje. Mocht uw kind echt geen groente of fruit lusten, dan kunt u een boterham meegeven.

  De kinderen nemen ook wat te drinken mee naar school (geen prik of blik). U kunt uw kind ook aanmelden voor Campina schoolmelk. Meer informatie hierover kunt u vinden op: www.campinaopschool.nl.                                

  Gezond trakteren

  Wanneer je jarig bent, wordt er natuurlijk op school een klein feestje georganiseerd. De jarige mag een traktatie meenemen voor zijn klasgenootjes. Wij hopen dat veel ouders kiezen voor een gezonde traktatie!!! De kinderen van groep 1-2 krijgen van de leerkracht een verjaardagskaart en mogen bij de leerkrachten van de groepen 1-2 langs. Zij krijgen dan een mooie sticker op de kaart. De kinderen van groep 1-2 tot en met 5 krijgen in principe de traktatie mee naar huis. De kinderen van groep 6 tot en met 8 kunnen de traktatie op school opeten. Bij een feestje hoort wat lekkers! Dat betekent, dat de kinderen bijvoorbeeld met Sinterklaas, Pasen of Carnaval wat lekkers kunnen krijgen.

   


   

   


   

   

  copyright © 2013 | de Wingerd | Kroonkruid 107A 2914TK, van Beethovenlaan 35 2912VK | Nieuwerkerk a/d IJssel

   email: dewingerd@rvko.nl | powered by emjee ICT diensten | Inloggen |